Meny

Andra bröstoperationer

Är du inte helt nöjd med dina bröst? Vi kan hjälpa dig.

Bröstförminskning

Stora, tunga och hängande bröst kan hos en del kvinnor ge smärtor i nacke, skuldror och rygg. Dessutom kan det vara kosmetiskt skämmande samt att brösten kan vara ett hinder vid olika sportaktiviteter. En bröstreduktion utförs för att minska eller ta bort dessa besvär.

Vid en bröstförminskning flyttas bröstvårtan samtidigt upp och överflödig hud, fett och körtelvävnad avlägsnas. Övervikt kan vid enstaka tillfällen vara en medverkande orsak till stora och tunga bröst.

Många kvinnor med normal kroppsvikt kan även lida av stora tunga bröst. För att accepteras till en bröstförminskning hos oss krävs det, av medicinska säkerhetsskäl, att du har ett BMI (body mass index) på max 29.

Bäst kosmetisk resultat får du vid ett BMI på max 26.

Andra bröstoperationer

Vi erbjuder även andra operationer på brösten som exempelvis byte av implantatstorlek, uttagning av implantat, förminskning av vårtgårdar, korrigering av indragna eller utstående bröstvårtor.

På konsultationen går vi grundligt igenom förutsättningarna för den önskade operationen, tillsammans med dina önskemål och förväntningar.

Operationstiden kan bokas i samråd med kirurgen direkt efter konsultationen.

Är behandlingen rätt för dig?

För få mer detaljerad information om bröstförminskning eller andra operationer på brösten är du välkommen att boka en tid för läkarkonsultation på kliniken.